LCHF Fralla

frallaAlternativ 1.

 • 1,5 dl mandelmjöl
 • 1 dl creme fraiche
 • 2 ägg
 • 2 msk smält smör
 • 2 msk fiberhusk
 • 2 msk sesamfrön
 • 1 tsk bakpulver
 • Ev vallmofrön

Sätt ugnen på 200° C. Blanda alla torra ingredienser. Rör i ägg, creme fraiche och smör. Klicka ut smeten till bullar/frallor på en plåt med bakplåtspapper, strö eventuellt över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills LCHF-frallorna har fått en fin gyllenbrun färg.

Från LCHF-bröd.se

Alternativ 2. 

 • 50 g smör
 • 2 ägg
 • 2 dl fet yoghurt (helst Rysk)
 • 0,75 tsk salt
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 dl mandelmjöl
 • 1 dl pofiber
 • 2 msk fiberhusk
 • Vallmofrön (eller exempelvis solrosfrön, pumpafrön, sesam, riven ost etc)

Gör så här: Vispa samman ägg, ”halvsmält” (så det lätt går att blanda ihop) smör, yoghurt, salt och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 6 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.

Från jillsmat.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *